РАУТИТАН – Очекувајте повеќе од Вашата вода за пиење 

Во секојдневието внимаваме нашите прехранбени производи и продуктите да се во согласност со највисокиот квалитет. 

Па зошто да се прават компромиси кај водата за пиење? Со РЕХАУ може да очекувате повеќе од Вашата вода за пиење. 
 

Повеќе од инсталација за вода 

Вашата вода може да направи повеќе од само течење од водоводот. РЕХАУ ги искомбинирал повеќедецениското искуство и иновативните материјали во ефикасен систем: РАУТИТАН се залага за повеќе квалитет, хигиена, безбедност и притоа помала потрошувачка на енергија. 

Очекувајте повеќе од Вашата инсталација за вода – со РЕХАУ и системот за вода за пиење РАУТИТАН. 

Повеќе квалитет благодарение на материјалот кој не содржи олово 
 

Кога купувате за семејството, квалитетот е важен критериум. Внимааме на тоа да ги земеме најдобрите производи. Зошто не и кај водата за пиење? 

Од системот за вода за пиење РАУТИТАН може да очекувате повеќе квалитет. Со своите нови приклучоци тој е целосно без примеси на олово и ја обезбедува најдобрата вода за пиење на Вас и Вашето семејство – секој ден. 

Повеќе квалитет благодарение на материјалот кој не содржи олово 

Хигиената се подразбира – зошто не и кај водата за пиење? Ако Вашиот систем за вода за пиење е инсталиран неправилно, цевките обезбедуваат идеална основа за легионели и други патогени: Долгите застои во цевките го поттикнуваат растежот, а во одредени температурни подрачја патогените се размножуваат многу брзо. 

Како може да очекувате повеќе хигиена: 
 

Движење 

Се препорачува прстенеста цевка: Кога ќе ја отворите чешмата, целата содржина на цевката се движи и секое место се измива. 

Изолација 

Цевките РАУТИТАН се изолирани посебно ефикасно. На тој начин настануваат значително побавни температури што се погодни за бактериите. 

Непропустливост 

Технологијата на поврзување на РАУТИТАН е особено непропустлива и спречува создавање бактерии – официјално потврдено од Институтот Фраунхофер.  

Повеќе безбедност 

Повеќе безбедност со РАУТИТАН – и тоа на долги патеки. Цевките од високотехнолошкиот материјал PE-Xa, издржлив на висок притисок се основа за повеќедецениска безбедна употреба. 

Кај техниката за поврзување, РЕХАУ се потпира исклучиво на стабилни материјали, кои се употребуваат и во космонаутиката. Тие се особено отпорни на корозија. Ова нуди поголема заштита кај проблематичните квалитети на водата за пиење. 

Заштедете повеќе енергија 

Топлата вода не треба да е премногу студена, а студената вода не треба да е премногу топла. Но, и при краток застој, водата во цевките може да се стопли или олади. Со ова не само што настануваат идеални услови за живот за микроорганизмите – исто така, Ве чини пари. 

 

Од изолацијата на РАУТИТАН може да очекувате повеќе: Потрошувачката на енергија за Вашата топла вода е значително намалена. А Вам Ви остануваат повеќе пари за убавите нешта во животот. 

078344119